Tejszínes sertésraguleves, gyulai kolbásszal

Elkészítés módja
1. Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra darabolt combot és fehéredésig sütjük. Félig felöntjük vízzel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és félpuhára pároljuk.
2. Ekkor hozzáadjuk a félkarikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, a karikákra vágott Gyulai füstölt kolbászt, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és készre főzzük.
3. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a lisztből, tejszínből készített habarással besűrítjük, aprított petrezselyemmel, citromlével ízesítjük és forrón tálaljuk.
Tejszínes sertésraguleves, gyulai kolbásszal recepthez fűződő történet, jótanács
A tejszínes habarást mielőtt a leveshez öntjük, előtte keverjük el 1 merőkanál forró leveslével, hogy majd a leveshez öntve a tejszín ne csapódjon ki. Ízlés szerint apróra vágott snidlinggel, zöld vagy piros csípős paprikával is tálalhatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.