Hallabdaleves

Hallabdaleves  recept
Hozzávalók
•  65-70 dkg pontyfilé
•  7 evőkanál főtt rizs
•  1 csapott kiskanál só
•  1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 kisebb vöröshagyma
•  2 nagy gerezd fokhagyma
•  1 tojás
•  2 erőleveskocka vagy 1 csapott evőkanál ételízesítő por
•  3 evőkanál olaj
•  egy-egy csipetnyi őrölt köménymag
•  csilipor és gyömbérpor
•  1 kiskanál currypor
•  2 dl főzőtejszín
•  1 csapott evőkanál finomliszt
•  1 kiskanál citromlé

Elkészítés módja

1. A pontyfilét lebőrözzük, a nagyobb szálkákat csipesszel vagy éles kiskéssel kiszedjük belőle, a halhúst pedig ledaráljuk. A főtt rizzsel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.

2. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk vagy reszeljük. Mindkettő felét félretesszük, a többit a halas masszába dolgozzuk a tojással együtt.

3. Bő 1 liter vizet fölforralunk, a leveskockát belemorzsoljuk. Ha teljesen föloldódott, a halas keverékből 16-20 kis gombócot vizes kézzel belegömbölygetünk, vagyis beleszaggatunk. Gyöngyöző forralással kb. 15 percig főzzük, majd szűrőlapáttal valamennyit kiszedjük és hideg vízzel kissé leöblítjük.

4. A félretett hagymát a fokhagymával együtt az olajon megfuttatjuk, a köményt, a chili-, a gyömbér- meg a curryport beleszórjuk. A halgombócok főzőlevét rászűrjük, majd 4-5 percig forraljuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró halléből belemerünk, majd a fűszeres levet ezzel sűrítjük. Végül a citromlével ízesítjük, és a halgombócokat megforrósítjuk benne.

Hallabdaleves recepthez fűződő történet, jótanács

Ponty helyett fogas-, süllő-, harcsafilét is vehetünk hozzá.

A leírásban szereplő Hallabdaleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.