Lencsekrémleves

Elkészítés módja
1. A lencsét átválogatjuk, 1-2 órára, még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. Ezután egy lábasba szórjuk, 1 liter vizet ráöntünk, a megtisztított vegyes zöldséget, a hagymát meg a fokhagymát hozzáadjuk. Megsózzuk, a babérlevéllel fűszerezzük és fölforraljuk.
2. Ezután lefödjük, kis lángon kb. 40 perc alatt puhára főzzük, majd kissé hűlni hagyjuk. A levesből a babérlevelet kidobjuk és a többit a tejföllel turmixoljuk, mustárral meg ecettel ízesítjük, a pirospaprikával színezzük. Kevergetve megforrósítjuk.
3. Aki szereti, a krémlevest csipetnyi cukorral is ízesítheti.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.