Citromos bárányleves
Elkészítés módja
1. A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, az olajon, egy lábasban megfonnyasztjuk. A hússal és a zúzott fokhagymával még 4-5 percig pirítjuk.
2. Bő 1,5 liter vízzel fölöntjük, megsózzuk, szelíden befűszerezzük, fölforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát félkarikákra vágva adjuk hozzá. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
3. A főzés végefelé a cikkekre vágott gombát és a még fagyos borsót is belefőzzük. A tejfölt a liszttel elkeverjük, egy keveset a forró levesből – a sűrűje nélkül – belemerünk, a levest ezzel sűrítjük. Citromlével ízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.