Szarvasgulyás

Elkészítés módja
1. A húst kicsontozzuk, majd 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A csonttal együtt leforrázzuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A csontot kb. 1,5 liter vízben a sóval főzni kezdjük. Ez a csontleves lesz majd a gulyás alapja.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábasban, az olajban kisütjük. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a szalonnához adva üvegesre sütjük. A húst – aminek 60-70 dekának kell lennie – hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük.
3. A zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a köménnyel, a borssal meg a majoránnával fűszerezzük, a paprikakrémmel tüzesítjük, az ételízesítőt beleszórjuk.
4. Egy kevés vizet öntünk rá, az apróra vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. Lefödve, kis lángon jó 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Ha időközben zsírjára sülne, a levét mindig pótoljuk.
5. A burgonyát megtisztítjuk, a húshoz hasonló kockákra vágjuk, a puha vadhoz adjuk. A csontlevest rászűrjük, 25-30 perc alatt készre főzzük.
6. Közben a tojást annyi liszttel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk összegyúrjuk, megsózzuk, és 2-3 perccel azelőtt, hogy a gulyás elkészülne, a levesbe „csipkedjük”. A csipetkét külön is kifőzhetjük, így a gulyás tovább eltartható.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.