Szarvasgulyás

Szarvasgulyás recept
Hozzávalók
•  1.5 kg csontos szarvaslábszár vagy szarvas-szegy
•  1 kiskanál só
•  5 dkg füstölt szalonna
•  2 evőkanál olaj
•  1 nagyobb vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika
•  1 mokkáskanál őrölt köménymag
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 csapott kiskanál majoránna
•  1 kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  2-2 paradicsom és zöldpaprika
•  50-60 dkg burgonya
a csipetkéhez:
•  1 tojás
•  10 dkg finomliszt
•  csipetnyi só

Elkészítés módja

1. A húst kicsontozzuk, majd 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A csonttal együtt leforrázzuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A csontot kb. 1,5 liter vízben a sóval főzni kezdjük. Ez a csontleves lesz majd a gulyás alapja.

2. A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábasban, az olajban kisütjük. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a szalonnához adva üvegesre sütjük. A húst – aminek 60-70 dekának kell lennie – hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük.

3. A zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a köménnyel, a borssal meg a majoránnával fűszerezzük, a paprikakrémmel tüzesítjük, az ételízesítőt beleszórjuk.

4. Egy kevés vizet öntünk rá, az apróra vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. Lefödve, kis lángon jó 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Ha időközben zsírjára sülne, a levét mindig pótoljuk.

5. A burgonyát megtisztítjuk, a húshoz hasonló kockákra vágjuk, a puha vadhoz adjuk. A csontlevest rászűrjük, 25-30 perc alatt készre főzzük.

6. Közben a tojást annyi liszttel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk összegyúrjuk, megsózzuk, és 2-3 perccel azelőtt, hogy a gulyás elkészülne, a levesbe „csipkedjük”. A csipetkét külön is kifőzhetjük, így a gulyás tovább eltartható.

A leírásban szereplő Szarvasgulyás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.