Májusi zöldségleves tortellinivel
Elkészítés módja
1. A zöldségeket meghámozzuk, csinos, vékony kisujjnyi hasábokra vagy kockákra vágjuk, majd egy lábasban, a forró olajon 2-3 perc alatt üvegesre sütjük, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon.
2. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd kb. 1,2 liter vízzel fölöntjük. A borsot meg az ételízesítőt beleszórjuk, ha felforrt, a tortellinit is belerakjuk, majd kis lángon kb. 12 perc alatt megfőzzük. Ha kell utánasózzuk, és már készen is van.
Májusi zöldségleves tortellinivel recepthez fűződő történet, jótanács
Ha marad a levesből, számítani kell arra, hogy állás közben a tortellini a lé egy részét beissza. Célszerű épp ezért ilyenkor lemerni a leves sűrűjét, és külön tárolni.Kétségkívül április végén és májusban a legzsengébb a karalábé, a levest ilyenkor főzzük frissből, no és persze akkor, amikor olyat kapni, amelyik nem fás. Az év többi hónapjában (főként télen) kockákra vágott, fagyasztott zöldséget használhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.