Zöldséges orjaleves cérnametélttel

Elkészítés módja
1. A húsos karajcsontot kisebb darabokra szedjük, megmossuk, bő hideg vízben feltesszük főni és ha, felforrt lehabozzuk. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott egész sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát, fokhagymát, zellergumót, megmosott zöldpaprikát, gombát és sóval, a szemes borssal, a megmosott megkötözött petrezselyemmel ízesítjük. Végül lassú tűzön, éppen csak gyöngyözve 2-2,5 óra alatt megfőzzük.
2. Közben a cérnametéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük. Tálaláskor a főtt zöldségeket hasábokra vágjuk, a fele csontról lefejtjük a húst és kisebb darabokra metéljük vagy csipkedjük.
3. A főtt húsból, a zöldségekből, a főtt cérnametéltből ízlés szerint tányérokba teszünk és rámerjük, a leszűrt tiszta forró húslevest. A többi zöldséget, húst külön tálon kínáljuk mellé.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.