Cseh káposztaleves

Elkészítés módja
1. A szárított gombát néhány órára, még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd egy serpenyőben, a megforrósított olajon kevergetve megfonnyasztjuk.
2. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és egy fazékban, kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A szegfűborssal és a babérlevéllel fűszerezzük, kissé megsózzuk. Amint fölforrt, a savanyú káposztát és a lecsöpögtetett szárított vagy a cikkekre vágott friss gombát hozzáadjuk. Kb. 25 percig közepes lángon főzzük. Akkor jó, ha a káposzta is, a krumpli is majdnem megpuhult.
3. A tejszínt a liszttel simára keverjük, a káposzta levét ezzel sűrítjük. A Piros arannyal ízesítjük, a pirított hagymát hozzáadjuk.
4. Kis lángra állítjuk, majd a tojásokat úgy ütjük bele, hogy amennyire lehet egyben maradjanak, ne folyjanak szét. Kb. 10 percig főzzük, végül a levest az ecettel, a cukorral és a borssal kellemesen pikánsra ízesítjük, ha kell, utánasózzuk.
Cseh káposztaleves recepthez fűződő történet, jótanács
Gomba helyett 25-30 dkg füstölt húst is tehetünk a levesbe.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.