Pandúrgulyás
Elkészítés módja
1. A húst – miután inas, hártyás részeit lefejtettük – 2 centis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. Egy lábasban, az olajon a hagymát megfonnyasztjuk, a húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük.
2.A fölaprított paprikát és paradicsomot beleszórjuk, a zúzott fokhagymával, a köménymaggal, a sóval (1 kiskanálnyival) meg a paprikakrémmel ízesítjük. Egy kevés (kb. 1 deci) vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt majdnem puhára pároljuk. Közben elfövő levét mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.3. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát szeletekre, a többit kockákra vágjuk. A majdnem kész borjúpörkölthöz adjuk a borsóval együtt. A babérlevéllel, a fölaprított tárkonnyal és kaporral fűszerezzük, a mustárral és az ecettel ízesítjük.
4. A levessel – ennek híján a vízzel – fölöntjük. Amint forr, megsózzuk, kis lángon, lefödve kb. 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt a velőt leforrázzuk, megtisztítjuk, földaraboljuk, a majdnem kész leveshez adjuk. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, a gulyás levét ezzel sűrítjük, ízesítjük, végül utánafűszerezzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.