Pandúrgulyás

Pandúrgulyás recept
Hozzávalók
•  1 kg borjúlapocka vagy -lábszár
•  2 vöröshagyma
•  5 evőkanál olaj
•  1 evőkanál jóféle pirospaprika
•  1-1 zöldpaprika és paradicsom
•  3 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál őrölt köménymag
• 
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  25-25 dkg csiperkegomba- zöldborsó- zöldbab sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  (fagyasztottak is lehetnek)
•  30 dkg sertésvelő
•  2-3 babérlevél
•  2-3 ágacska friss tárkony
•  fél csokor kapor
•  2 kiskanál mustár
•  1-2 evőkanál tárkonyecet vagy citromlé
•  2.5-3 liter csontleves (lehet ételízesítős víz is)
•  2-2 dl tejföl és főzőtejszín
•  2 evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A húst – miután inas, hártyás részeit lefejtettük – 2 centis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. Egy lábasban, az olajon a hagymát megfonnyasztjuk, a húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük.

2.A fölaprított paprikát és paradicsomot beleszórjuk, a zúzott fokhagymával, a köménymaggal, a sóval (1 kiskanálnyival) meg a paprikakrémmel ízesítjük. Egy kevés (kb. 1 deci) vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt majdnem puhára pároljuk. Közben elfövő levét mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.

3. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát szeletekre, a többit kockákra vágjuk. A majdnem kész borjúpörkölthöz adjuk a borsóval együtt. A babérlevéllel, a fölaprított tárkonnyal és kaporral fűszerezzük, a mustárral és az ecettel ízesítjük.

4. A levessel – ennek híján a vízzel – fölöntjük. Amint forr, megsózzuk, kis lángon, lefödve kb. 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt a velőt leforrázzuk, megtisztítjuk, földaraboljuk, a majdnem kész leveshez adjuk. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, a gulyás levét ezzel sűrítjük, ízesítjük, végül utánafűszerezzük.

A leírásban szereplő Pandúrgulyás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.