Savanyúleves

Elkészítés módja
1. Horvát eredetű, elsősorban böjt idején asztalra kerülő fogás. A burgonyát megtisztítjuk, kb. 2,5 centis kockákra vágjuk, és 1,2 liter vízben feltesszük főni. Amikor forr, kis lángra állítjuk, megsózzuk, és lefödve bő negyedóra alatt puhára főzzük.
2. A lisztet és a pirospaprikát egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a puha krumpli levét ezzel sűrítjük. 2-3 percig forraljuk, hogy ne maradjon lisztízű, azután a tűzről levéve, kevergetve hozzáöntjük a felvert tojásokat.
3. Végül az ecettel kellemesen savanykásra ízesítjük, ha kell, utánasózzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.