Húsleves parajos táskával

Elkészítés módja
1. A leveshezvalókból a hagyományos módon ízes húslevest főzünk, majd leszűrjük.
2. A parajos táskához a marhahúst ledaráljuk. A parajpürét tiszta konyharuhába téve jól kicsavarjuk, így körülbelül 10 dkg marad belőle. (Ha friss parajból készítjük, akkor a leveleket – miután szárukat lecsipkedtük – leforrázzuk, konyharuhába téve kifacsarjuk, azután ledaráljuk vagy pépesítjük.) A hússal meg a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majoránnával és zúzott fokhagymával fűszerezzük.
3. A lisztből az egész tojásokkal, csipetnyit megsózva tésztát gyúrunk, ha kell – a tojások nagyságától függően –, 3-5 evőkanál vizet is beledolgozhatunk. A tésztát elfelezzük, és belisztezett deszkán egyenként 40 centi hosszú, 12 centi széles lappá nyújtjuk, majd tojássárgájával megkenjük. Felénk eső oldalán a töltelék felét egy csíkban hosszában ráhalmozzuk, majd a tészta szabadon hagyott felére hajtjuk, és a szélek találkozásánál jól lenyomkodjuk. Enyhén belisztezett késsel 12-14 szeletre vágjuk. A másik felét ugyanígy készítjük el.
4. Végül lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Tálaláskor egy-egy tányérba, a forró levesbe 3-3 táskát és puhára főtt zöldséget rakunk.
Húsleves parajos táskával recepthez fűződő történet, jótanács
A levesben főtt hús másnap valamilyen mártással nagyszerű főfogás lehet.A húsos táskából azért készítettünk dupla adagot, mert ugyan munkaigényes, de megéri a fáradságot, a maradékot pedig lefagyasztjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.