Karneváli minesztra leves

Elkészítés módja
1. Az árpagyöngyöt megmossuk, majd legalább 2 órán át hideg vízbe áztatjuk. Ha a bab nem frissen kifejtett (már pedig karnevál idején nálunk biztosan nincs), és nem is fagyasztott, hanem szárazbab, akkor azt is áztassuk be.
2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és 1 centis kockákra, a szalonnát kicsit apróbbra vágjuk. A húst ledaráljuk.
3. A vajat egy nagy lábasban fölolvasztjuk, majd az összes zöldséget, a szalonnát és a húst rádobjuk. Kevergetve kb. 8 percig pirítjuk, majd a vízzel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, a leszűrt árpagyöngyöt (esetleg a babot is, ha áztattuk) hozzáadjuk. Kis rést hagyva lefedjük, és az ételt kis lángon kb. 45 perc alatt, többször megkeverve puhára főzzük.
4. A tűzről levéve, lefödve pihentetjük kb. 20 percig, ezalatt az íze egy kicsit összeérik. Nem kell megijedni attól, hogy besűrűsödik, és szinte olyan lesz, mint egy szaftos rizottó, mert így jó. Puha kenyér kíséretében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.