Karneváli minesztra leves

Karneváli minesztra leves  recept
Hozzávalók
•  25 dkg árpagyöngy (gersli)
•  25 dkg fejtett tarkabab (fagyasztott is lehet)
•  20 dkg sárgarépa
•  35 dkg burgonya
•  20 dkg vöröshagyma
•  20 dkg zeller
•  8 dkg füstölt vagy császárszalonna
•  20 dkg szép sertéscomb
•  10 dkg vaj
•  3 liter víz
•  kb.2 evőkanál só (lehet ételízesítő por is)
•  kb.1 kiskanál őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. Az árpagyöngyöt megmossuk, majd legalább 2 órán át hideg vízbe áztatjuk. Ha a bab nem frissen kifejtett (már pedig karnevál idején nálunk biztosan nincs), és nem is fagyasztott, hanem szárazbab, akkor azt is áztassuk be.

2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és 1 centis kockákra, a szalonnát kicsit apróbbra vágjuk. A húst ledaráljuk.

3. A vajat egy nagy lábasban fölolvasztjuk, majd az összes zöldséget, a szalonnát és a húst rádobjuk. Kevergetve kb. 8 percig pirítjuk, majd a vízzel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, a leszűrt árpagyöngyöt (esetleg a babot is, ha áztattuk) hozzáadjuk. Kis rést hagyva lefedjük, és az ételt kis lángon kb. 45 perc alatt, többször megkeverve puhára főzzük.

4. A tűzről levéve, lefödve pihentetjük kb. 20 percig, ezalatt az íze egy kicsit összeérik. Nem kell megijedni attól, hogy besűrűsödik, és szinte olyan lesz, mint egy szaftos rizottó, mert így jó. Puha kenyér kíséretében tálaljuk.

A leírásban szereplő Karneváli minesztra leves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.