Áldozati leves

Áldozati leves recept
Hozzávalók
•  60 dkg sertéscomb (az eredeti recept bárányhússal íródott)
•  1 közepes vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  5 evőkanál olaj
• 
•  őrölt fekete bors
•  2 l víz (szénsavmentes ásványvíz is lehet)
•  60 dkg vegyes zöldség
•  1 kiskanál ételízesítő-por
•  2-3 levélke friss lestyán
•  kis darabka reszelt gyömbér
•  fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
•  2 dl tejszín
•  1 evőkanál graham liszt

Elkészítés módja

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.

2. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a hagymával és a zúzott fokhagymával együtt az olajon fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés vizet aláöntve kb. 35 perc alatt majdnem puhára pároljuk.

3. A zöldségeket megtisztítjuk és a húshoz hasonló kis kockákra daraboljuk, majd a húshoz adjuk. Az ételízesítővel, a felaprított lestyánnal, a gyömbérrel és a szerecsendióval fűszerezzük. A többi vizet is ráöntjük és még tíz percig főzzük.

4. A tejszínt a liszttel elhabarjuk, és a levest ezzel sűrítjük.

A leírásban szereplő Áldozati leves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Áldozati leves recept - 5 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #8561 2014. 01. 12. 15:30 Válasz

    Igen, a Húsvét sejthető volt, csak a származása nem. Mifelénk nem ismert, de örülök, hogy rátaláltam. Köszönöm.

  2. admin
    admin #8543 2014. 01. 11. 10:49 Válasz

    Kedves t.variam. Ezt a levest akkor fogyasztották a katolikusok, amikor a 40 napos böjt letelt Húsvét előtt. Magyar recept, de még a régi korok világából. Eredetileg bárányhúsból kellett készíteni, de ez az évek során szelídült, és a kedveltebb sertéshús váltotta fel.

  3. Domján Mária
    Domján Mária #8522 2014. 01. 07. 14:41 Válasz

    Tökéletes finom étel
    Bármilyen hússal finom lehet
    Nagyon tetszik köszönöm a receptet

  4. t.variam
    t.variam #8518 2014. 01. 07. 10:11 Válasz

    Honnan származik ez a leves? Nem hallottam róla. Ettől függetlenül nagyon tetszik. :)

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8512 2014. 01. 07. 08:08 Válasz

    Nagyon ízletes lehet,bárányhússal is gondolom.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Áldozati leves recept - 5 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #8561 2014. 01. 12. 15:30 Válasz

    Igen, a Húsvét sejthető volt, csak a származása nem. Mifelénk nem ismert, de örülök, hogy rátaláltam. Köszönöm.

  2. admin
    admin #8543 2014. 01. 11. 10:49 Válasz

    Kedves t.variam. Ezt a levest akkor fogyasztották a katolikusok, amikor a 40 napos böjt letelt Húsvét előtt. Magyar recept, de még a régi korok világából. Eredetileg bárányhúsból kellett készíteni, de ez az évek során szelídült, és a kedveltebb sertéshús váltotta fel.

  3. Domján Mária
    Domján Mária #8522 2014. 01. 07. 14:41 Válasz

    Tökéletes finom étel
    Bármilyen hússal finom lehet
    Nagyon tetszik köszönöm a receptet

  4. t.variam
    t.variam #8518 2014. 01. 07. 10:11 Válasz

    Honnan származik ez a leves? Nem hallottam róla. Ettől függetlenül nagyon tetszik. :)

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8512 2014. 01. 07. 08:08 Válasz

    Nagyon ízletes lehet,bárányhússal is gondolom.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.