Áldozati leves

Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
2. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a hagymával és a zúzott fokhagymával együtt az olajon fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés vizet aláöntve kb. 35 perc alatt majdnem puhára pároljuk.
3. A zöldségeket megtisztítjuk és a húshoz hasonló kis kockákra daraboljuk, majd a húshoz adjuk. Az ételízesítővel, a felaprított lestyánnal, a gyömbérrel és a szerecsendióval fűszerezzük. A többi vizet is ráöntjük és még tíz percig főzzük.
4. A tejszínt a liszttel elhabarjuk, és a levest ezzel sűrítjük.
Igen, a Húsvét sejthető volt, csak a származása nem. Mifelénk nem ismert, de örülök, hogy rátaláltam. Köszönöm.
Kedves t.variam. Ezt a levest akkor fogyasztották a katolikusok, amikor a 40 napos böjt letelt Húsvét előtt. Magyar recept, de még a régi korok világából. Eredetileg bárányhúsból kellett készíteni, de ez az évek során szelídült, és a kedveltebb sertéshús váltotta fel.
Tökéletes finom étel
Bármilyen hússal finom lehet
Nagyon tetszik köszönöm a receptet
Honnan származik ez a leves? Nem hallottam róla. Ettől függetlenül nagyon tetszik. :)
Nagyon ízletes lehet,bárányhússal is gondolom.