Lencseleves fácánnal
Elkészítés módja
1. A lencsét átválogatjuk, megmossuk majd a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
2. A fölengedett fácánt a csonttal együtt megmossuk, egy fazékba rakjuk. 2,5 liter vizet ráöntünk,nagy lángon fölforraljuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, majd az egyik gerezd fokhagymával együtt a húsokhoz adjuk, megsózzuk, egész borssal fűszerezzük. Kis lángon kb. 1,5 órán át főzzük. Ha kész a húsleves, leszűrjük.
3. A leszűrt lencsét ebben a levesben, a babérlevéllel és a másik gerezd fokhagymával fűszerezve puhára főzzük.
4. A szalonnát kis kockára vágjuk, kisütjük. Az így nyert töpörtyűt félretesszük, zsírjából pedig a liszttel enyhén pirított rántást készítünk. Megvárjuk amíg kihűl, azután a mustárral meg a tejföllel simára keverjük, a puha lencsét ezzel sűrítjük. Citromlével meg borssal ízesítjük, végül a töpörtyűt meg a kicsontozott, szélesebb csíkokra metélt puha fácánhúst is hozzáadjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.