Koranyári pulykaleves

Koranyári pulykaleves recept
Hozzávalók
•  1 kg pulykafelsőcomb-filé
•  2 közepes vöröshagyma
•  5 evőkanál olaj (lehet 10-15 dkg füstölt szalonna kiolvasztott zsírja is)
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
• 
•  2 csomó sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen (5-6 répa 2-3 kisebb gyökér)
•  60 dkg újburgonya
•  1 nagy doboz (545 gramm) konzerv zöldborsó
•  1 nagy csokor kapor
a leves betétjéhez:
•  10 dkg finomlisztből 1 tojással és fél mokkáskanál sóval gyúrt csipetke

Elkészítés módja

1. A pulykacombot kb. 2,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.

2. A bográcsot közepesen erős tűz fölé állítjuk, és az olajat megforrósítjuk benne. Ha szalonnával készítjük, akkor azt félcentis kockákra vágjuk, így szórjuk a bográcsba, és a zsírját kevergetve kiolvasztjuk.

3. A hagymát a hússal együtt rárakjuk, és továbbra is közepes tűz fölött kevergetve megpirítjuk. Ez 6-8 perc. A pirospaprikával és a borssal meghintjük, majd 2,2-2,5 liter vízzel fölöntjük, fölforraljuk. Megsózzuk – bátran kezdjünk 1 evőkanálnyival -, kis rést hagyva lefödjük, és így főzzük, míg a zöldségeket megtisztítjuk.

4. Először a répát és a gyökeret hámozzuk meg, amiket karikákra (ha vastagabbak, akkor félkarikákra) vágva a húshoz adunk. Következik a krumpli, amit a húsnál éppen csak egy kicsit nagyobb kockákra vágunk, így adjuk az előzőekhez.

5. Nagyjából 30 percig főzzük, félidőben beleszórjuk az előre elkészített csipetkét is, végül levével együtt belezúdítjuk a konzervborsót. Finomra vágott kaporral fűszerezzük, ha kell utánasózzuk, utánafűszerezzük.

Koranyári pulykaleves recepthez fűződő történet, jótanács

Pulyka helyett csirkefelsőcomb-filével is készíthetjük, de figyeljünk rá, hogy kicsit hamarabb megpuhul, mint a pulyka. A krumplival együtt cikkekre vágott csiperkegombát is tehetünk bele, de készülhet más, ellenőrzött erdei gombával is. A levest tejföllel vagy tejszínnel, illetve ezek keverékével is dúsíthatjuk (ilyenkor ennyivel kevesebb vízzel öntjük föl), 3 decinyit egy kevés forró levessel simára keverünk, így öntjük a tűzről leemelt kész leveshez.

A leírásban szereplő Koranyári pulykaleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.