Koranyári pulykaleves
Elkészítés módja
1. A pulykacombot kb. 2,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
2. A bográcsot közepesen erős tűz fölé állítjuk, és az olajat megforrósítjuk benne. Ha szalonnával készítjük, akkor azt félcentis kockákra vágjuk, így szórjuk a bográcsba, és a zsírját kevergetve kiolvasztjuk.
3. A hagymát a hússal együtt rárakjuk, és továbbra is közepes tűz fölött kevergetve megpirítjuk. Ez 6-8 perc. A pirospaprikával és a borssal meghintjük, majd 2,2-2,5 liter vízzel fölöntjük, fölforraljuk. Megsózzuk – bátran kezdjünk 1 evőkanálnyival -, kis rést hagyva lefödjük, és így főzzük, míg a zöldségeket megtisztítjuk.
4. Először a répát és a gyökeret hámozzuk meg, amiket karikákra (ha vastagabbak, akkor félkarikákra) vágva a húshoz adunk. Következik a krumpli, amit a húsnál éppen csak egy kicsit nagyobb kockákra vágunk, így adjuk az előzőekhez.
5. Nagyjából 30 percig főzzük, félidőben beleszórjuk az előre elkészített csipetkét is, végül levével együtt belezúdítjuk a konzervborsót. Finomra vágott kaporral fűszerezzük, ha kell utánasózzuk, utánafűszerezzük.
Koranyári pulykaleves recepthez fűződő történet, jótanács
Pulyka helyett csirkefelsőcomb-filével is készíthetjük, de figyeljünk rá, hogy kicsit hamarabb megpuhul, mint a pulyka. A krumplival együtt cikkekre vágott csiperkegombát is tehetünk bele, de készülhet más, ellenőrzött erdei gombával is. A levest tejföllel vagy tejszínnel, illetve ezek keverékével is dúsíthatjuk (ilyenkor ennyivel kevesebb vízzel öntjük föl), 3 decinyit egy kevés forró levessel simára keverünk, így öntjük a tűzről leemelt kész leveshez.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.