Tyúkleves mama módra

Elkészítés módja
1. A tyúkot alaposan szemügyre vesszük, ha maradt volna rajta toll, azt leszedjük. A fejét levágjuk, erről a csőrt eltávolítjuk. A szárnyast 12 részre vágjuk. Ezt úgy kell, hogy a mellénél kezdve egy késsel vagy szárnyasollóval a szárnyast kettévágjuk. A feleket 6-6 részre daraboljuk: a szárnyait, a combjait és a mellét is 2-2 részre vágjuk.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, a kétféle répát és a hagymát egészben hagyjuk, a többit félbevágjuk. Az így előkészített hozzávalókat egy nagy fazékba rakjuk, és hozzáadjuk a fűszereket meg az ízesítőket is. Annyi vizet öntünk rá, amennyi kb. 15 centire ellepi, és kezdésképpen 1 kiskanálnyi sót szórunk bele. Közepes lángon fölforraljuk. Fedetlenül — semmilyen húslevest nem főzök fedő alatt, mert tapasztalatom szerint akkor könnyebben zavaros lehet —, nagyon kis lángon, gyöngyöző forralással főzzük kb. 5 órán át, így lesz remek íze. Amikor kész, megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük.
3. Tálaláskor külön kifőzött apró házi levestésztát rakunk bele.
Tyúkleves mama módra recepthez fűződő történet, jótanács
Az eredeti recept szerint a tyúkkal együtt kb. fél kilónyi kakastaréjt is belefőzünk (már ha éppen kapható), így még finomabb és különlegesebb.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.