Zöldhagymás májgombócleves
Elkészítés módja
1. Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk benne az aprított vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt sárgarépát, fehérrépát és a 3 centi hosszúra vágott zöldbabot. Pár percig tovább pirítjuk, majd felöntjük 1,4 liter vízzel, és sóval, borssal ízesítjük. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük, és közben elkészítjük a májgombócot.
2. Az előkészített csirkemájat ledaráljuk, majd a forró olívaolajon fehéredésig sütjük. Most sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, kihűtjük, és keverőedénybe tesszük. Ezután, hozzáadjuk az áztatott és kicsavart zsemléket, a tojásokat, összekeverjük, és annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy könnyen formálható gombócmasszát kapjunk. Pár percet állni hagyjuk, majd vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk belőle.
3. Ha elkészültek a csirkemájgombócok, a gyöngyözve fövő levesben puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk a vékonyra szeletelt zöldhagymát. Tálaláskor a levest tányérokba szedjük, és forrón kínáljuk.
Igen, ez egy remek leves, köszönjük szépen.
Nagyon finom leves .Gratulálok