Ázsiai stílusú harcsaleves
Elkészítés módja
1. A harcsacsontot egy lábasba rakjuk, kb. 1,5 liter vizet ráöntünk. Az ételízesítőt beleszórjuk, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon kb. 35 percig főzzük. Ezután leszűrjük, ez lesz a leves alapja.
2. A harcsafilét félkisujjnyi csíkokra vágjuk. A répát és a pórét megtisztítjuk, vékony csíkokra metéljük, a levesalapban 3 percig főzzük. A halat és a fölcsíkozott bambuszrügyet hozzáadjuk, 3 percig főzzük.
3. A szójamártást a halszósszal, a borecettel, az Erős Pistával, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük, ízesítjük. Végül utánasózzuk, a tűzről lehúzzuk, és a felvert tojást kevergetve belecsurgatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.