Bahamai hagymaleves
Elkészítés módja
1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a fokhagymát vékony szeletekre, a hagymát nem túl vékony félkarikákra vágjuk.
2. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, és a kétféle hagymát kevergetve 2-3 perc alatt megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon, megégjen. Ezután lefödjük, és kis lángon 15 percig pároljuk, ezalatt a hagyma kellően összeesik.
3. A liszttel behintjük, fél percig kevergetve pirítjuk, majd a fehérborral és a balzsamecettel ízesítjük. További 2 percig pirítjuk-pároljuk, majd a kétféle levest ráöntjük. A Piros Arannyal „tüzesítjük”, a kakukkfűvel meg a babérlevéllel fűszerezzük. Ha felforr, kis lángra állítjuk, lefödve 20-25 percig főzzük. Végül a tejszínnel dúsítjuk.
4. A forró levest csészékbe merjük, és közvetlen a tálaláskor mindegyikre 1-1 kisebb sajtos pirítóst rakunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.