Kapros, körmös malacerőleves

Kapros, körmös malacerőleves recept
Hozzávalók
•  35 dkg bőr nélkül darált malaclapocka
•  1 tojásfehérje
•  1 kiskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
•  1 kg húsos malaccsont
•  2 konyhakész malacköröm
•  kb. 1 evőkanál só
•  1 kiskanál egész fekete bors
•  1-1 mokkáskanál reszelt szerecsendió és sáfrány
•  pár szem kardamom
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 vöröshagyma
•  60 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen)
•  1 cikk kelkáposzta
•  1- 2 csiperkegomba
a tálaláshoz:
•  fél csokor kapor
•  1 citrom

Elkészítés módja

1. A darált húst a kissé fölvert tojásfehérjével meg a paradicsompürével egy nagyobb fazékban habverővel összedolgozzuk, majd 4 liter hideg vízzel fölengedjük. A leforrázott csontot meg a lapjában kettévágott körmöket hozzáadjuk, és többször megkeverve (különben könnyen leég) fölforraljuk.

2. Ezután, megsózzuk, a borsot, a szerecsendiót, a sáfrányt, a kardamomot és a megtisztított, félbevágott fokhagymát beleszórjuk. A fazekat, a keletkező gőznek egy kis rést hagyva lefedjük, és ügyelve, hogy a leves csak gyöngyözve forrjon (ha erősen forr, zavaros lesz) kb. 1,5 órán át főzzük, ezalatt a köröm jó félig megpuhul.

3. Közben az összes zöldséget, a vöröshagyma kivételével megtisztítjuk. A kétféle répát negyedekbe vágjuk, így adjuk a leveshez. A jól megmosott hagyma, kelkáposzta és fölszeletelt gomba is belekerül, és így főzzük további kb. 1,5 órán át, pontosabban addig, míg a köröm bizonnyal megpuhul. A tűzről lehúzzuk, negyed órán át pihentetjük.

4. A levest ezután ritka szövésű gézvásznon vagy tiszta konyharuhán átszűrjük. Ezután tetejéről egy kisebb merőkanállal leszedjük a zsírt, ami különösen fontos, hisz a benne főtt körömtől zsíros lesz. Az a legjobb, ha van elég időnk, és a levest másnapig be tudjuk tenni a hűtőszekrénybe. Így megdermed, és tetejéről az összes zsírt könnyűszerrel leszedhetjük. A leszűrt puha zöldséget, körmöket és húsos csontot hideg vízzel leöblítjük.

5. A zsírtalanított levest és a puha körmöt megforrósítjuk. Minden mélytányérba rakunk 1-1 puha fél körmöt, — tehetünk mellé a fölszeletelt puha zöldségekből is —, a forró erőlevest rámerjük, végül egy kevés finomra vágott kaporral meghintjük, és citromkarikákkal díszítjük.

Kapros, körmös malacerőleves recepthez fűződő történet, jótanács

Amikor a levest leszűrjük, a szűrőben ottmarad a darált főtt hús. Takarékos megoldás, ha ebből egy kevés sűrített paradicsommal és a megfelelő fűszerekkel a bolognai raguhoz hasonlót főzünk, ami spagettivel főfogásként is szolgálhat. A húsos csontokról lefejtett húst is beleapríthatjuk.

A leírásban szereplő Kapros, körmös malacerőleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, erőleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.