Tejfölös-paprikás karfiolleves

Elkészítés módja
1. Az olajat egy edénybe öntjük, felforrósítjuk, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt. Felengedjük annyi zöldséglevessel, hogy 2-3 ujjnyival ellepje, felforraljuk, majd beleszórjuk a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és sózzuk, borsozzuk.
2. Ha a leves majdnem elkészült, a karfiol kicsit roppanós, akkor 1 deci tejfölt, a liszttel, kevés vízzel elkeverjük, és kevergetve a karfiollevesbe öntjük. Ha újból felforrt, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.
3. Tejföllel, zöldpaprikával, petrezselyemmel díszítjük.
Nagyon köszönjük hölgyek.
Én is pontosan így készítem.
Nagyon finom leves!