Phó leves

Elkészítés módja
1. Elkészítem az alaplevet: A marhacsontot és a marhaszegyet amit az alaplébe szánok felforralom, majd leöntöm a habos vizet, majd a csontot és a húst is hideg vízben alaposan megmosom. Új vízzel épp, hogy gyöngyözzön főzöm az alaplevet, melybe belerakom a serpenyőben pirított fűszereket (bors, szegfűszeg, csillagánizs, fahéj), majd a gyömbért felszeletelem és a hagymát kettévágom és pirítás után ezeket is belerakom az alaplébe. A foghagyma mellett esetleg pici friss koriandert is rakhatok az alaplébe.
2. Tálalás előtt a rizstésztát fél óráig áztatom hideg vízben ajd 3-4 perc alatt megfőzöm.
3. A marhahúst nagyon vékony szeletekre vágom és vagy megpirítom vagy megfőzöm.
4. Tálalás: Tányér aljára szedek bőven rizstésztát, rá rakom a csírát, koriandert, vékonyra vágott metélőhagymát és a megpirított vagy megfőzött marhahúst. Rászedem a forró alaplevet.
5. Ízlés szerint csilivel, ecetbe áztatott foghagymával, citrommal ízesíthetjük.
Phó leves recepthez fűződő történet, jótanács
A pho (ejtsd: fő) egy vietnámi tésztaleves, melynek fő összetevői alaplé, rizstészta, friss zöldségek, fűszernövények és hús vagy hal, de készülhet kacsával és húsgombócokkal is. A pho leves eredete és elnevezése vitatott, de a kínai és francia konyha hatásai egyaránt megfigyelhetők.
Esetleg a marhahúst simán nyersen is tálalhatom, hogy a frissen rámert forró leves főzze meg.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.