Vadászmester krémlevese

Elkészítés módja
1. A fölengedett fácánt megmossuk, négy részre vágjuk. Ha tudjuk, a marha csontot is földaraboljuk.
2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd egy fazékban kiolvasztjuk. A vadszárnyast meg a csontot hozzá ajduk, kevergetve megpirítjuk. Közben az összes zöldséget megtisztítjuk, fölszeleteljük, és ezt is a fazékba szórjuk. Néhány percig tovább pirítjuk, majd kb. 2,5 liter hideg vízzel fölöntjük. A babérlevéllel, a borssal meg a fokhagymával fűszerezzük, megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon kb. 1,5 órát főzzük. Akkor jó, ha a fácán húsa a csontról elválik.
3. Amíg a leves fő, a vajon a lisztet világosra (rózsaszínűre) pirítjuk, a pirospaprikát meg a fölaprított petrezselymet belekeverjük. Amikor ez a rántás kihűlt, a forró levest rászűrjük és kevergetve 2-3 percig forraljuk. 4. A vörösbort beleöntjük, a citromhéjat beleszórjuk. A puha fácánt kicsontozzuk, húsát finomra daráljuk, így adjuk a leveshez. A tejföllel dúsítjuk, a mustárral meg a borssal kellemesen pikánsra ízesítjük. 2-3 percig forraljuk, végül pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.