Vadászmester krémlevese

Vadászmester krémlevese recept
Hozzávalók
•  1 konyhakész fagyasztott fácán
•  1 kg marhacsont
•  10 dkg füstölt szalonna
•  1 vöröshagyma
•  25-30 dkg vegyes zöldség
•  kis darabka zeller
•  10-15 dkg erdei gomba
•  1 babérlevél
•  10-12 szem fekete bors
•  1 gerezd fokhagyma
• 
•  5 dkg vaj
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
•  1 mokkáskanál jóféle pirospaprika
•  1 kis csokor petrezselyem
•  1 dl vörösbor
•  fél citrom reszelt héja
•  2 dl tejföl
•  1 kiskanál mustár
•  őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
•  2-3 szikkadt zsemle

Elkészítés módja

1. A fölengedett fácánt megmossuk, négy részre vágjuk. Ha tudjuk, a marha csontot is földaraboljuk.

2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd egy fazékban kiolvasztjuk. A vadszárnyast meg a csontot hozzá ajduk, kevergetve megpirítjuk. Közben az összes zöldséget megtisztítjuk, fölszeleteljük, és ezt is a fazékba szórjuk. Néhány percig tovább pirítjuk, majd kb. 2,5 liter hideg vízzel fölöntjük. A babérlevéllel, a borssal meg a fokhagymával fűszerezzük, megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon kb. 1,5 órát főzzük. Akkor jó, ha a fácán húsa a csontról elválik.

3. Amíg a leves fő, a vajon a lisztet világosra (rózsaszínűre) pirítjuk, a pirospaprikát meg a fölaprított petrezselymet belekeverjük. Amikor ez a rántás kihűlt, a forró levest rászűrjük és kevergetve 2-3 percig forraljuk. 4. A vörösbort beleöntjük, a citromhéjat beleszórjuk. A puha fácánt kicsontozzuk, húsát finomra daráljuk, így adjuk a leveshez. A tejföllel dúsítjuk, a mustárral meg a borssal kellemesen pikánsra ízesítjük. 2-3 percig forraljuk, végül pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

A leírásban szereplő Vadászmester krémlevese recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, vadas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.