Tarhonyaleves

Elkészítés módja
1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábasban, a fele olajon kicsit kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és a szalonnán megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, majd bő 1 liter vízzel fölöntjük.
2. A megtisztított, 2-3 centis kockákra vágott burgonyát belerakjuk, megsózzuk, közepes lángon 10-15 percig, azaz félpuhulásig főzzük.
3. A tarhonyát a maradék olajon kissé megpirítjuk, a leveshez adjuk, a fölaprított petrezselyemmel meghintjük, és további kb. 10 perc alatt készre főzzük. Készíthetjük úgy is, hogy a burgonyával együtt 1-1 fölszeletelt paprikát és paradicsomot is belerakunk.
Egyszerű, de nagyon finom.Gyerekkoromban sokat ettem ilyen finom levest,mert a Nagyim nagyon tudott jókat főzni.