Hideg rebarbaraleves

Hideg rebarbaraleves recept
Hozzávalók
•  30-35 dkg rebarbara
•  csipetnyi só
•  5 evőkanál cukor (barna cukor vagy méz is lehet)
•  1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  2 dl tejföl (lehet főzőtejszín is)
•  1 csapott evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A rebarbaraszárakat megtisztítjuk, majd kétcentis darabokra vágjuk, és egy lábasba szórjuk. 6-7 deci vizet ráöntünk, csipetnyit megsózzuk, a cukorral ízesítjük és fölforraljuk.

2. A szegfűszeggel és a fahéjjal fűszerezzük, majd lefödve puhára főzzük. A tejfölben a lisztet egy kevés hideg vizet hozzáadva simára keverjük. Egy keveset a forró levesből hozzámerünk, eldolgozzuk, végül a levest ezzel sűrítjük, azaz 2-3 percig kevergetve főzzük. Jól behűtve tálaljuk.

Hideg rebarbaraleves recepthez fűződő történet, jótanács

A levest turmixban vagy merülőmixerrel pürésíthetjük is, így már rebarbara krémleves néven tálaljuk. A tetejét tejszínhabbal is díszíthetjük.

A leírásban szereplő Hideg rebarbaraleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, rebarbara recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.