Hideg rebarbaraleves

Elkészítés módja
1. A rebarbaraszárakat megtisztítjuk, majd kétcentis darabokra vágjuk, és egy lábasba szórjuk. 6-7 deci vizet ráöntünk, csipetnyit megsózzuk, a cukorral ízesítjük és fölforraljuk.
2. A szegfűszeggel és a fahéjjal fűszerezzük, majd lefödve puhára főzzük. A tejfölben a lisztet egy kevés hideg vizet hozzáadva simára keverjük. Egy keveset a forró levesből hozzámerünk, eldolgozzuk, végül a levest ezzel sűrítjük, azaz 2-3 percig kevergetve főzzük. Jól behűtve tálaljuk.
Hideg rebarbaraleves recepthez fűződő történet, jótanács
A levest turmixban vagy merülőmixerrel pürésíthetjük is, így már rebarbara krémleves néven tálaljuk. A tetejét tejszínhabbal is díszíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.