Zöldséges-tojásos sonkaleves
Elkészítés módja
1. Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra darabolt sárgarépát a fehérrépát a félbevágott kelbimbót a kis hasábokra vágott húsos sonkát és közepes tűzön összepirítjuk. Ezután megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával. 2. Felengedjük 1,4 liter vízzel, ha felforrt sóval, borssal, a babérlevéllel ízesítjük, és közepes tűzön készre főzzük.
3. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított petrezselymet és óvatosan beleütjük a tojásokat. Végül lehúzzuk a tűzről, majd lefedve 10 percet állni hagyjuk, hogy a tojás megfőjön.
4. Tálaláskor a sonkalevest forrón tányérokba szedjük, hogy mindegyikbe kerüljön 1-1 tojás, majd meglocsoljuk a simára kevert tejföllel és petrezselyemmel díszítjük.
Nagyon odavagyok a levesekért,és már több száz receptet gyűjtöttem össze belőle,mindíg van új a nap alatt,szokták mondani.Bizony ez is remek leves.Köszönöm.
Egytálételnek is elmegy, az biztos, nem diétás étek. :)
Nem egy light-os, könnyű kaja, de nagyon ínycsiklandó.