Paradicsomos kukoricaleves

Elkészítés módja
1. A szalonnát félcentis kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a zeller zöldjét finomra, a répát meg a szárzellert 1 centis kockákra aprítjuk.
2. Az olajat egy fazékban kissé megforrósítjuk, a szalonnát rárakjuk, zsírját félig kisütjük, majd a hagymát hozzáadva pirítgatjuk tovább. Az előkészített zöldséget hozzáadjuk, 2-3 percig keverve-rázogatva pirongatjuk, a pirospaprikával meghintjük. Elkeverjük, a vízzel fölöntjük. A sűrített paradicsommal és az ételízesítővel ízesítjük, fölforraljuk. Kis lángra állítjuk, 12 percig főzzük.
3. A kukoricát levével együtt hozzáadjuk.
4. A keményítőt 1 deci hideg vízzel simára keverjük, a paradicsomos kukoricaleveshez öntjük. 2 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Ha kell, utánasózzuk, de kerülhet bele egy kevés cukor és darált cseresznyepaprika is.Tálaláskor a tetejére finomra vágott petrezselymet szórunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.