Harcsagulyás

Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon, közepes lángon, időnként megkeverve 3 perc alatt üvegesre sütjük. Ez pontosan elég idő arra, hogy a burgonyát meghámozzuk, majd másfél centis kockákra vágjuk.
2. A hagymát a tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával megszórjuk, majd 1,2 liter hideg vízzel fölöntjük. A burgonyakockákat beledobjuk és nagy lángon fölforraljuk. Közben a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, mindkettő húsát apróra vágjuk, a leveshez adjuk. Megsózzuk, lefödjük, és kis lángon kb. 20 perc alatt a burgonyát puhára főzzük benne.
3. A halfilét leöblítjük, leszárogatjuk, jó ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az Erős Pistával és a halászlékockával együtt a leveshez adjuk. A burgonya már majdnem puha, ezért a halcsíkokat is a levesbe dobjuk, és 8 perc alatt megfőzzük.
Harcsagulyás recepthez fűződő történet, jótanács
A leveshez nemcsak azért választottuk a harcsát, mert finom, hanem mert a filé szálkamentes is, de másféle halból is elkészíthető.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.