Harcsagulyás

Harcsagulyás recept
Hozzávalók
•  1 közepes vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  70 dkg burgonya
•  1 evőkanál jóféle pirospaprika
•  1 paprika
•  1 paradicsom
•  1 kiskanál só
•  50 dkg bőr és szálka nélküli afrikai harcsafilé (persze honi is lehet)
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál Erős Pista
•  3 halászlékocka

Elkészítés módja

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon, közepes lángon, időnként megkeverve 3 perc alatt üvegesre sütjük. Ez pontosan elég idő arra, hogy a burgonyát meghámozzuk, majd másfél centis kockákra vágjuk.

2. A hagymát a tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával megszórjuk, majd 1,2 liter hideg vízzel fölöntjük. A burgonyakockákat beledobjuk és nagy lángon fölforraljuk. Közben a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, mindkettő húsát apróra vágjuk, a leveshez adjuk. Megsózzuk, lefödjük, és kis lángon kb. 20 perc alatt a burgonyát puhára főzzük benne.

3. A halfilét leöblítjük, leszárogatjuk, jó ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az Erős Pistával és a halászlékockával együtt a leveshez adjuk. A burgonya már majdnem puha, ezért a halcsíkokat is a levesbe dobjuk, és 8 perc alatt megfőzzük.

Harcsagulyás recepthez fűződő történet, jótanács

A leveshez nemcsak azért választottuk a harcsát, mert finom, hanem mert a filé szálkamentes is, de másféle halból is elkészíthető.

A leírásban szereplő Harcsagulyás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.