Tejfölös sonkaleves
Elkészítés módja
1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a répát és a gyökeret kockákra vágjuk, majd fazékba rakjuk. 1,5 liter vizet öntünk rá, a hagymát a babérlevelet és a borsot hozzáadjuk, enyhén megsózzuk.
2. Nagy lángon fölforraljuk, majd félig lefedve kb. 25 perc alatt puhára főzzük. A sonkát egycentis kockákra vágva hozzáadjuk, és csak addig főzzük, amíg a habarást kikeverjük.
3. Ehhez a lisztet a tejföllel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, azután egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk. Így öntjük a többi leveshez. Utánasózunk, esetleg borsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.
Elnyerte a tetszésemet .
Jó kis recept pogácsával is eltudom képzelni .
Köszönöm a receptet