Fehérrépás gombakrémleves

Elkészítés módja
1. A fehérrépát megtisztítjuk, lereszeljük, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, a megtisztított vöröshagymát félkarikákra szeljük. A fölolvasztott vajon először a hagymát megfuttatjuk, majd a gombát rászórjuk és megpirítjuk rajta. A reszelt fehérrépát meg a felkarikázott burgonyát hozzáadjuk, annyi vizet öntünk rá amennyi bőven ellepi, megsózzuk, a gyömbérrel ízesítjük és kis lángon puhára főzzük. A tűzről lehúzzuk, majd botmixerrel pürésítjük.
2. A tűzre visszahúzzuk, majd a kukoricaliszttel simára kevert tejszínnel sűrítjük, fölforraljuk, végül a fölaprított petrezselymet és zellerlevelet beleszórjuk. Forrón, pirított mandulamaggal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.