Gazpacho (spanyol zöldségkrémleves)

Elkészítés módja
1. A paradicsomokat – miután a szárukat kimetszettük – 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd héjukat lehúzzuk, magjukat kikaparjuk, húsukat fölaprítjuk, turmixgépbe dobjuk. Az uborkát meghámozzuk, az egyiket apró kockákra vágjuk és tálaláshoz félretesszük, a másikat földaraboljuk, a turmixba dobjuk.
2. A kétféle paprikát kicsumázzuk, felét apró kockákra vágva eltesszük a tálaláshoz, a többit a turmixba dobjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, a turmixba dobjuk. A kenyér héját levágjuk, az egyik szeletet kis kockákra vágva félretesszük a tálaláshoz, a másikat összemorzsoljuk, a turmixra váró zöldséghez adjuk a lecsipkedett majoránna levelekkel együtt. Finomra turmixoljuk, beleöntjük az ecetet meg 4 evőkanál olajat, megfűszerezzük, egy kevés cukorral ízesítjük, enyhén megsózzuk, és további fél percig turmixoljuk.
3. Tucatnyi jégkockát szórunk bele, hogy jól lehűtse és a leve is több legyen. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
4. A kockákra darabolt kenyeret a maradék olajon megpirítjuk. A főtt tojást is kis kockákra vágjuk és a félretett fölaprított zöldségekkel meg a pirított kenyérkockákkal a jéghideg leveshez külön tálkákban tálaljuk.
Gazpacho (spanyol zöldségkrémleves) recepthez fűződő történet, jótanács
Úgy kalkuláljunk a készítésével, hogy a hűtést leszámítva ne kelljen hűtőben tárolni, ne maradjon belőle, mert a kenyérben lévő élesztőtől könnyen megbuggyanhat.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.