Gazpacho (spanyol zöldségkrémleves)

Gazpacho (spanyol zöldségkrémleves) recept
Hozzávalók
•  4 érett paradicsom
•  2 közepes nagyságú salátauborka
•  2-2 kisebb piros és zöld színű paprika
•  1 közepes vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  2 kisebb szelet barna kenyér
•  1 kisebb ágacska friss vagy fél kiskanálnyi szárított majoránna
•  2 evőkanál 6%-os vörösborecet
•  5 evőkanál olívaolaj
•  egy-egy csipetnyi Cayenne bors (lehet csípős pirospaprika is)
•  őrölt fehér bors
•  cukor
• 

Elkészítés módja

1. A paradicsomokat – miután a szárukat kimetszettük – 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd héjukat lehúzzuk, magjukat kikaparjuk, húsukat fölaprítjuk, turmixgépbe dobjuk. Az uborkát meghámozzuk, az egyiket apró kockákra vágjuk és tálaláshoz félretesszük, a másikat földaraboljuk, a turmixba dobjuk.

2. A kétféle paprikát kicsumázzuk, felét apró kockákra vágva eltesszük a tálaláshoz, a többit a turmixba dobjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, a turmixba dobjuk. A kenyér héját levágjuk, az egyik szeletet kis kockákra vágva félretesszük a tálaláshoz, a másikat összemorzsoljuk, a turmixra váró zöldséghez adjuk a lecsipkedett majoránna levelekkel együtt. Finomra turmixoljuk, beleöntjük az ecetet meg 4 evőkanál olajat, megfűszerezzük, egy kevés cukorral ízesítjük, enyhén megsózzuk, és további fél percig turmixoljuk.

3. Tucatnyi jégkockát szórunk bele, hogy jól lehűtse és a leve is több legyen. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

4. A kockákra darabolt kenyeret a maradék olajon megpirítjuk. A főtt tojást is kis kockákra vágjuk és a félretett fölaprított zöldségekkel meg a pirított kenyérkockákkal a jéghideg leveshez külön tálkákban tálaljuk.

Gazpacho (spanyol zöldségkrémleves) recepthez fűződő történet, jótanács

Úgy kalkuláljunk a készítésével, hogy a hűtést leszámítva ne kelljen hűtőben tárolni, ne maradjon belőle, mert a kenyérben lévő élesztőtől könnyen megbuggyanhat.

A leírásban szereplő Gazpacho (spanyol zöldségkrémleves) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.