Portugál gazpacho (hideg portugál zöldségkrémleves)

Portugál gazpacho  (hideg portugál zöldségkrémleves) recept
Hozzávalók
•  1 erős zöldpaprika fele (gyerekek esetén ez kevesebb is lehet)
•  1 húsos kaliforniai paprika
•  arasznyi cukkini
•  arasznyi salátauborka
•  1 apró vöröshagyma fele
•  2 hámozott paradicsom
•  2 evőkanálnyi magozott olajbogyó
•  1-2 vékony szelet barna kenyér
•  1 gerezd fokhagyma
• 
•  fél mokkáskanál őrölt fehér bors
•  csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
•  kb. 3 evőkanál majonéz
•  kb. 1 kiskanál citromlé
•  kb. 1 evőkanálnyi friss korianderzöld
•  3-4 evőkanál tejföl vagy tejszín (esetleg natúr joghurt)
•  1- 2 evőkanál olívaolaj
a kenyér sütéséhez:
•  olaj
a tálaláshoz:
•  4 vékony szelet barna kenyér
•  1 nagy gerezd fokhagyma

Elkészítés módja

1. A zöldségeket alaposan megmossuk. Mindkét paprikát kicsumázzuk, apróra vágjuk, turmixgépbe rakjuk. A cukkinit és az uborkát szintén apróra vágva hozzáadjuk; ezeket csak akkor kell hámozni, ha vastag lenne a héjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítva ez is a turmixba kerül. A paradicsomokat - miután szárukat kimetszettük - néhány pillanatra forrásban lévő vízbe rakjuk, majd onnan kiemelve meghámozzuk. Fölaprítva az előzőekhez dobjuk a magozott olajbogyóval együtt. A kenyérszeleteket jó ujjnyi olajon megsütjük. Lecsöpögtetve megtisztított fokhagymával bedörzsöljük, azután az előzőekhez tördeljük.

2. Megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, a majonézzel meg a citromlével ízesítjük, és beleszórjuk az apróra vágott korianderzöldet is. A tejföllel és az olajjal dúsítjuk, turmixoljuk, és ezzel készen is van. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük, behűtjük. Akkor jó, ha sűrű; állaga inkább a főzelékhez, mint egy leveshez hasonlít.

3. A tálaláshoz való kenyérszeleteket a korábban is kenyér sütéshez használt olajon megsütjük, lecsöpögtetjük, alaposan bedörzsöljük fokhagymával, és így tálaljuk a hideg leveshez.

Portugál gazpacho (hideg portugál zöldségkrémleves) recepthez fűződő történet, jótanács

A tálalást a képen látható egyszerű kis trükkel is feldobhatjuk. Egy kisebb nyársra, pálcikára vagy kihegyezett hurkapálcikára feltűzzük a fokhagymás pirítóst, arra pedig néhány kisebb falatkát tűzünk a hozzávalókból: olajbogyó, paprika, paradicsom, uborka.

A leírásban szereplő Portugál gazpacho (hideg portugál zöldségkrémleves) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.