Karácsonyi borkrémleves

Elkészítés módja
1. A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántolt sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk.
2. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tejszínnel hígítjuk, és a forró bort vigyázva, élénken kevergetve – nehogy összekapjon – rászűrjük. A tűzre téve addig kevergetjük, amíg kissé besűrűsödik, de ügyel-jünk arra, hogy véletlenül se forrjon fel.
3. Ezután átszűrjük, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórjuk. Jól behűtve, édes tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.