Révfalusi regös halászlé

Révfalusi regös halászlé recept
Hozzávalók
•  2 kis ponty (kb. 2.4 kg)
• 
•  1 nagy vöröshagyma
•  1 dl olaj (4 evőkanál zsír is lehet)
•  2.5 evőkanál jóféle pirospaprika
•  35 dkg leveszöldség (sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen)
•  2-2 zöldpaprika és paradicsom
•  1-2 cseresznyepaprika (Erős Pista is lehet)
•  60 dkg burgonya
•  1 dl száraz fehérbor
•  3 gerezd fokhagyma
•  2 babérlevél
•  4 dl.tejföl

Elkészítés módja

1. A pontyot megtisztítjuk. Fejét és farkát lecsapjuk, ebből fő majd az alaplé. Törzsét jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük, besózva félrerakjuk.

2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a megforrósított olajon megpirítjuk. A méregfogától is megtisztított félbevágott pontyfejeket és a farkakat beleforgatjuk, rövid pirítás után a pirospaprikával meghintjük, majd azonnal fölöntjük kb. 3,5 liter vízzel.

A megtisztított zöldséget egészben belerakjuk, akár a paprikát, a paradicsomot és a cseresznyepaprikát. Kezdésnek 1 evőkanálnyi sót szórunk bele. Amint forr, kis lángra állítjuk, keskeny rést hagyva lefödjük, 1,5 órán át főzzük. Amikor kész, a puha zöldséget kiszedjük belőle, az alaplevet pedig átpasszírozzuk.

3. Ismét tűzre tesszük, fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk és óvatosan belerakjuk a félretett halpatkókat meg a kockákra vágott krumplit. A borral ízesítjük, utánasózzuk, a zúzott fokhagymával és a babérlevéllel fűszerezzük, puhára főzzük.

4. Tálaláskor a levesestányérok aljára szórjuk a fölkarikázott puha zöldséget, a forró hallevest – igazságosan elosztva a puha halat – rámerjük, végül a tetejét tejföllel megkoronázzuk.

A leírásban szereplő Révfalusi regös halászlé recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (halászlé) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.