Révfalusi regös halászlé

Elkészítés módja
1. A pontyot megtisztítjuk. Fejét és farkát lecsapjuk, ebből fő majd az alaplé. Törzsét jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük, besózva félrerakjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a megforrósított olajon megpirítjuk. A méregfogától is megtisztított félbevágott pontyfejeket és a farkakat beleforgatjuk, rövid pirítás után a pirospaprikával meghintjük, majd azonnal fölöntjük kb. 3,5 liter vízzel.
A megtisztított zöldséget egészben belerakjuk, akár a paprikát, a paradicsomot és a cseresznyepaprikát. Kezdésnek 1 evőkanálnyi sót szórunk bele. Amint forr, kis lángra állítjuk, keskeny rést hagyva lefödjük, 1,5 órán át főzzük. Amikor kész, a puha zöldséget kiszedjük belőle, az alaplevet pedig átpasszírozzuk.3. Ismét tűzre tesszük, fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk és óvatosan belerakjuk a félretett halpatkókat meg a kockákra vágott krumplit. A borral ízesítjük, utánasózzuk, a zúzott fokhagymával és a babérlevéllel fűszerezzük, puhára főzzük.
4. Tálaláskor a levesestányérok aljára szórjuk a fölkarikázott puha zöldséget, a forró hallevest – igazságosan elosztva a puha halat – rámerjük, végül a tetejét tejföllel megkoronázzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.