Zelleres burgonyakrémleves húsgombócokkal
Elkészítés módja
1. A meghámozott burgonyát kisebb darabokra vágjuk, egy mikrózható edénybe tesszük, majd hozzáadjuk az egyik zellergumószeletet egészben, a másikat apróra darabolva.
2. Ezután felöntjük a zöldséglevessel, mikróban puhára főzzük, majd ha közben az egészben hagyott zellergumószelet roppanósra puhult, kivesszük a levesből, és vékony csíkokra vágjuk. Most a darabos levest krémesre turmixoljuk, a tejszínt kevés forró lével elkeverjük, és a levesbe visszaöntjük. Sóval, borssal, a mustárral ízesítjük, majd elkészítjük a húsgombócokat.
3. A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a paprikakrémet, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Ezután jól összedolgozzuk, majd az edénybe vizet öntünk, sózzuk, mikróba téve felforraljuk, és beletesszük a vizes kézzel formázott kicsi húsgombócokat. Most visszatesszük a mikróba, és megfőzzük.
4. Tálaláskor a zelleres burgonyakrémlevesbe belekeverjük a zellercsíkokat, majd leveses csészékbe szedjük, rátesszük a húsgombócokat, és zellerzölddel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.