Klasszikus daragaluska (grízgaluska)

Elkészítés módja
1. A tojások sárgáját a puha (szobahőmérsékletű) vajjal kikeverjük, a búzadarát és fél kiskanál sót hozzáadunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát jól az előzőekbe dolgozzuk, így a maradékot (a többi habot) már könnyen beleforgathatjuk. Letakarva 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a dara megduzzadhasson.
2. Enyhén sós vizet forralunk, majd annyira mérsékeljük alatta a tüzet, hogy a víz csak gyöngyözve forrjon. Egy evőkanalat belemártunk, majd a daragaluskás masszából kiveszünk vele egy kanálnyit, és a tenyerünkön kissé meghengergetjük, így tesszük a vízbe. Amikor minden galuska kész, kis lángra állítjuk, és kb. 45 percen át főzzük, ezalatt tökéletesen megpuhul a belseje is. Szűrőlapáttal kiemeljük, és már tálalhatjuk is.
Daragaluska (grízgaluska) lusta szakács módjára Majdnem úgy készül, mint a klasszikus változat, csak éppen feleannyi idő alatt. Az egész tojásokat a puha ( szobahőmérsékletű) vajjal habosra keverjük, majd a búzadarát, a sót és késhegynyi sütőport adunk hozzá. Nyomban enyhén sós, gyöngyöző forralású vízbe szaggatjuk, és nagyon kis lángon 20-25 perc alatt megfőzzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.