Klasszikus daragaluska (grízgaluska)

Klasszikus daragaluska  (grízgaluska) recept
Hozzávalók
•  3 közepes nagyságú (héj nélkül mérve egyenként 5 dkg-os) tojás
•  10 dkg vaj vagy zsír
•  20 dkg búzadara
• 

Elkészítés módja

1. A tojások sárgáját a puha (szobahőmérsékletű) vajjal kikeverjük, a búzadarát és fél kiskanál sót hozzáadunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát jól az előzőekbe dolgozzuk, így a maradékot (a többi habot) már könnyen beleforgathatjuk. Letakarva 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a dara megduzzadhasson.

2. Enyhén sós vizet forralunk, majd annyira mérsékeljük alatta a tüzet, hogy a víz csak gyöngyözve forrjon. Egy evőkanalat belemártunk, majd a daragaluskás masszából kiveszünk vele egy kanálnyit, és a tenyerünkön kissé meghengergetjük, így tesszük a vízbe. Amikor minden galuska kész, kis lángra állítjuk, és kb. 45 percen át főzzük, ezalatt tökéletesen megpuhul a belseje is. Szűrőlapáttal kiemeljük, és már tálalhatjuk is.

Daragaluska (grízgaluska) lusta szakács módjára Majdnem úgy készül, mint a klasszikus változat, csak éppen feleannyi idő alatt. Az egész tojásokat a puha ( szobahőmérsékletű) vajjal habosra keverjük, majd a búzadarát, a sót és késhegynyi sütőport adunk hozzá. Nyomban enyhén sós, gyöngyöző forralású vízbe szaggatjuk, és nagyon kis lángon 20-25 perc alatt megfőzzük.

A leírásban szereplő Klasszikus daragaluska (grízgaluska) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (daragaluska, grízgaluska) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.