Jércegombócleves kaporral
Elkészítés módja
1. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. Az olajon először a gombát pirítjuk meg, majd a többi zöldséget is rádobjuk és kevergetve néhány percig együtt pároljuk. Végül a szobahőmérsékleten fölengedett zöldborsót is beleszórjuk. A fölaprított kaporral, a gyömbérrel meg a tárkonnyal fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk. A húslevessel fölöntjük, fölforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük. Közben néhányszor megkeverjük.
2. Amíg a levesünk fő, elkészítjük a gombócot. Ehhez a zsemlét hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és a csíkokra vágott jércemellel ledaráljuk. A tojást beleütjük megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott kaporral fűszerezzük. Az egészet jól összedolgozzuk és a masszából vizezett kézzel diónyi gombócokat formálunk.
3. A kis gombócokat a forrásban lévő levesbe rakjuk és óvatosan kevergetve 5-6 perc alatt készre főzzük.
4. A tejszínt a liszttel simára keverjük és levesünket ezzel sűrítjük. Végül cukorral, chilivel, curryvel meg citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
Jércegombócleves kaporral recepthez fűződő történet, jótanács
Amikor a levest sűrítjük, figyeljünk arra, hogy az étel ne forrjon, csak gyöngyözzön, így a tejszín biztosan nem lesz benne csomós, nem csapódik ki.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.