Jércegombócleves kaporral

Jércegombócleves kaporral recept
Hozzávalók
•  1 sárgarépa
•  1 petrezselyemgyökér
•  1 kis darabka zeller
•  15 dkg csiperke
•  3 evőkanál olaj (lehet olívaolaj is)
•  15 dkg fagyasztott zöldborsó
•  1 csokor kapor
•  csipetnyi őrölt gyömbér
•  fél mokkáskanál tárkony
•  só őrölt fekete bors
•  1 l húsleves (készülhet leveskockából is)
•  1.5 dl tejszín
•  1 csapott evőkanál liszt
•  cukor
•  currypor
•  chilipor
•  citromlé
A húsgombóchoz:
•  1 zsemle
•  25 dkg jércemell
•  1 tojás
•  só őrölt fekete bors
•  1 csokor kapor

Elkészítés módja

1. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. Az olajon először a gombát pirítjuk meg, majd a többi zöldséget is rádobjuk és kevergetve néhány percig együtt pároljuk. Végül a szobahőmérsékleten fölengedett zöldborsót is beleszórjuk. A fölaprított kaporral, a gyömbérrel meg a tárkonnyal fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk. A húslevessel fölöntjük, fölforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük. Közben néhányszor megkeverjük.

2. Amíg a levesünk fő, elkészítjük a gombócot. Ehhez a zsemlét hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és a csíkokra vágott jércemellel ledaráljuk. A tojást beleütjük megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott kaporral fűszerezzük. Az egészet jól összedolgozzuk és a masszából vizezett kézzel diónyi gombócokat formálunk.

3. A kis gombócokat a forrásban lévő levesbe rakjuk és óvatosan kevergetve 5-6 perc alatt készre főzzük.

4. A tejszínt a liszttel simára keverjük és levesünket ezzel sűrítjük. Végül cukorral, chilivel, curryvel meg citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.

Jércegombócleves kaporral recepthez fűződő történet, jótanács

Amikor a levest sűrítjük, figyeljünk arra, hogy az étel ne forrjon, csak gyöngyözzön, így a tejszín biztosan nem lesz benne csomós, nem csapódik ki.

A leírásban szereplő Jércegombócleves kaporral recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.