Zöldséges, mogyorós bableves

Elkészítés módja
1. A babot megmossuk, majd enyhén sós babérleveles vízben félpuhára főzzük. Ekkor a főzőlevét leöntjük, majd annyi hidegvizet öntünk rá amennyi kb. 2 ujjnyira ellepi. A megtisztított sárgarépát és gyökeret vékony karikákra vágjuk, és a babhoz adjuk, a zúzott fokhagymával együtt. Néhányszor megkeverve, kislángon együtt majdnem puhára főzzük.
2. Közben a burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, majd a babhoz adjuk, és együtt puhára főzzük. Főzés közben az elpárolgó folyadékot pótoljuk.
3. A fölaprított vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd a liszttel megszórjuk. Zsemleszínűre pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a paprikával meghintjük. 1 deci hideg vízzel simára keverjük, majd a zöldséges babot ezzel sűrítjük. A fölaprított petrezselyemmel és korianderlevéllel fűszerezzük, az ételízesítő porral ízesítjük, jól kiforraljuk. Tálalás előtt a zsiradék nélkül megpirított földimogyorót is hozzáadjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.