Hamis gulyásleves

Elkészítés módja
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, az olajjal leöntjük, és egy lábasban, kis lángon, többször megkeverve kiolvasztjuk. Ez pontosan elég idő ahhoz, hogy a hagymát és a fokhagymát megtisztítsuk, finomra aprítsuk.
2. A kétféle hagymát a szalonnán kevergetve 1 perc alatt megfonnyasztjuk, a köménnyel fűszerezzük, és a tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. 1,2 liter vízzel azonnal fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk.
3. Közben a burgonyát megtisztítjuk, 2 centis kockákra vágjuk. A fövő levesalapba keverjük, megsózzuk, közepes lángon 16-18 perc alatt puhára főzzük.
4. A tojásból a liszttel, csipet sóval és kb. 0,75 deci vízzel galuskatésztát készítünk. Amikor a levesben a burgonya megpuhult, a tésztát vágódeszkáról késsel beleszaggatjuk, majd a kis galuskákkal még 2-3 percig főzzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.