Metélőhagymás juhtúró krémleves

Elkészítés módja
1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és egy centis kockákra vágjuk. Lábasba szórjuk, 8 deci hideg vizet öntünk rá, megsózzuk, a köménnyel fűszerezzük, és kis lángon teljesen puhára főzzük.
2. Ezután leszűrjük, a főzőlevét félre tesszük és a burgonyát még melegen áttörjük. A burgonyapürét a főzőlevébe visszaöntjük, az elmorzsolt juhtúrót hozzáadjuk és habverővel teljesen simára keverjük (használhatunk kézi robot gépet). Megsózzuk, megborsozzuk és rövid ideig állni hagyjuk.
3. A zsemlét 1 centis kockákra vágjuk, és a vajon kevergetve megpirítjuk. Tálaláskor a forró levest a fölaprított metélőhagymával és a zsemlekockákkal megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.