Tokaji bor-krémleves

Tokaji bor-krémleves recept
Hozzávalók
•  5 dl édes tokaji aszú
•  1 citrom
•  2 evőkanál akácméz
•  1 darabka egész fahéj
•  4 szem szegfűszeg
•  3 dkg mazsola
•  4 tojássárgája
A tálaláshoz:
•  édesített tejszínhab
A díszítéshez:
•  citromfű

Elkészítés módja

1. A tokaji aszút 3 deci vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a citrom vékonyan hámozott héját, a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget, a mazsolát és lassú tűzön 2-3 percet főzzük.

2. Ekkor a kevés forró lével elkevert tojássárgájákat beleöntjük, lassú tűzön kevergetve 2 percet főzzük és forrón tálaljuk. Tálalás előtt, vegyük ki a levesből a darabos fűszereket. Édesített tejszínhabrózsát nyomjunk a tetejére és citromfűvel díszítjük.

A leírásban szereplő Tokaji bor-krémleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tokaji bor-krémleves recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8840 2014. 02. 18. 19:50 Válasz

    Ettem már,nagyon finom,karácsonykor készítettem több alkalommal.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Tokaji bor-krémleves recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8840 2014. 02. 18. 19:50 Válasz

    Ettem már,nagyon finom,karácsonykor készítettem több alkalommal.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.