Tejszínes zöldalmakrémleves pirított mogyoróval
Elkészítés módja
1. A tejet, a főzőtejszínt egy edénybe öntjük, majd felforraljuk, közben a vaníliás pudingport, kevés tejjel összerázzuk, és kevergetve a forró tejhez öntjük. Ha besűrűsödött lehúzzuk a tűzről, majd beleszórjuk a vaníliás cukrot, és annyi kristálycukrot, hogy az ízlésünknek megfelelő édes legyen.
2. Ezután az almákat meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd a egy lábosba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, és megszórjuk az őrölt fahéjjal. Most a fedővel lefedjük, lassú tűzön puhára pároljuk, majd ha elkészült a vaníliás leves alaphoz adjuk.
3. Krémesre turmixoljuk, majd tálaláskor leveses csészékbe szedjük, megszórhatjuk csíkokra metélt zöldalmával, és a forró sütőben megpirított hámozott mogyoróval. Friss citromfűvel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.