Nyakleves daragaluskával

Nyakleves daragaluskával recept
Hozzávalók
•  6-8 bőr nélküli libanyak
•  3 sárgarépa
•  3 petrezselyemgyökér
•  1-1 kisebb karalábé és zeller
•  fél csokor petrezselyem
•  1-2 ág zellerzöld
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 vöröshagyma
•  1 kiskanál egész bors
•  kb. 1 púpozott evőkanál só
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  1 kiskanál sűrített paradicsom
A daragaluskához:
•  1 tojás
•  kb. 4 evőkanál búzadara
•  1 mokkáskanál só
•  fél csokor petrezselyem
•  1 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A libanyakat vágódeszkán 2-3 darabra vágjuk – ezt úgy a legkönnyebb, ha a nagykést vagy a bárdot rátesszük, s kézzel a tetejére ütünk. Egy fazékba rakjuk. Kb. 3,5 liter vizet ráöntünk, fölforraljuk, habját leszedjük.

2. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát, a karalábét és a zellert félbevágjuk, a petrezselyemmel és a zellerzölddel együtt a levesbe dobjuk.

3. A fokhagymát megtisztítva, a vöröshagymát jól megmosva, de héjastól adjuk hozzá, megfűszerezzük, és kis lángon, ügyelve, hogy csak gyöngyözve forrjon, 2 órán át főzzük. Ezután 10-15 percre félretesszük, azután leszűrjük.

4. Amíg a leves fő, bőven van időnk arra, hogy elkészítsük a daragaluskát. Ehhez a tojást egy tálban kissé felverjük, a darát, a sót meg a fölaprított petrezselymet belekeverjük, majd az olajat is hozzáadjuk. Galuskatészta sűrűségűnek kell lennie, de fontos, hogy ne legyen kemény, különben a dara nem tud megduzzadni. 15 percre félretesszük.

5. A masszát ezután vízbe mártott evőkanállal vagy kiskanállal (attól függ, mekkora galuskákat szeretnénk) enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Gyöngyöző forralással 15-30 percig főzzük, pontosabban duzzadni hagyjuk.

6. Tálaláskor a forró levest mélytányérokba merjük, a húst, a fölszeletelt zöldségeket és a daragaluskát belerakjuk.

A leírásban szereplő Nyakleves daragaluskával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, daragaluska) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.