Nyakleves daragaluskával
Elkészítés módja
1. A libanyakat vágódeszkán 2-3 darabra vágjuk – ezt úgy a legkönnyebb, ha a nagykést vagy a bárdot rátesszük, s kézzel a tetejére ütünk. Egy fazékba rakjuk. Kb. 3,5 liter vizet ráöntünk, fölforraljuk, habját leszedjük.
2. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát, a karalábét és a zellert félbevágjuk, a petrezselyemmel és a zellerzölddel együtt a levesbe dobjuk.
3. A fokhagymát megtisztítva, a vöröshagymát jól megmosva, de héjastól adjuk hozzá, megfűszerezzük, és kis lángon, ügyelve, hogy csak gyöngyözve forrjon, 2 órán át főzzük. Ezután 10-15 percre félretesszük, azután leszűrjük.
4. Amíg a leves fő, bőven van időnk arra, hogy elkészítsük a daragaluskát. Ehhez a tojást egy tálban kissé felverjük, a darát, a sót meg a fölaprított petrezselymet belekeverjük, majd az olajat is hozzáadjuk. Galuskatészta sűrűségűnek kell lennie, de fontos, hogy ne legyen kemény, különben a dara nem tud megduzzadni. 15 percre félretesszük.
5. A masszát ezután vízbe mártott evőkanállal vagy kiskanállal (attól függ, mekkora galuskákat szeretnénk) enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Gyöngyöző forralással 15-30 percig főzzük, pontosabban duzzadni hagyjuk.
6. Tálaláskor a forró levest mélytányérokba merjük, a húst, a fölszeletelt zöldségeket és a daragaluskát belerakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.