Gombakrémleves
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fölolvasztott vajon kis lángon 5 percig fonnyasztjuk, néhányszor megkeverjük.
2. Közben a gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, és a hagymára dobjuk. Kevergetve, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, 1 percig tovább pirítjuk, majd a tejszínnel simára turmixoljuk.
3. Újra a tűzre tesszük, kb. 6 deci vízzel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, kevergetve 2-3 percig forraljuk.
Gombakrémleves recepthez fűződő történet, jótanács
Érdemes nagyobb mennyiségű gombát vásárolni, mert a szára jó a gombakrémleveshez, a feje pedig másnap tölteni vagy rántani.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.