Brokkolikrémleves szárnyasgaluskával

Elkészítés módja
1. A darált csirkemellet a többi galuskához valóval összekeverjük, majd a hűtőbe téve 15 percig pihentetjük, hogy a dara kissé megduzzadjon.
2. Közben a brokkolit megtisztítjuk, szárát körömnyi darabokra vágjuk, virágját kisebb rózsákra szedjük, és együtt a levesbe szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és az olvasztott vajon megfuttatjuk. A brokkolis levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük.
3. A tejszínnel és a borral ízesítjük, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell utánasózunk, és újra a tűzre téve fölforraljuk.
4. A húsos masszát mokkáskanállal forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Kb. 4 percnyi főzés után leszűrjük, a levesbe szórjuk és már tálalhatjuk is.
Nagyon szívesen.
Nagyon tetszik,még csirkehúsból nem csináltam galuskát.itt az ideje.Köszönöm a pompás receptet.