Felesborsó-levese

Felesborsó-levese recept
Hozzávalók
•  30 dkg zöld felesborsó
•  1 közepes nagyságú vöröshagyma
•  1 nagyobb ág szárzeller
•  arasznyi póréhagyma
•  1 közepes nagyságú sárgarépa
•  3 gerezd fokhagyma
•  3 szem szegfűbors
•  1 babérlevél
•  2-3 ágacska friss kakukkfű
•  5 ág petrezselyem csokorba kötve
•  1 nagy kétujjnyi vastag szelet csontos sertéscsülök
•  só őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
•  pirított kenyérkocka
•  apróra vágott petrezselyem
•  vagy metélőhagyma

Elkészítés módja

1. A borsót átválogatjuk, leöblítjük, és egy közepes nagyságú fazékba rakjuk. A megtisztított és fölaprított zöldségeket hozzáadjuk, és beletesszük a csokorba kötött fűszereket is. Következik a csülök, azután 1,8 liter víz. Nagy lángon fölforraljuk, megsózzuk, majd kis lángra állítjuk. 10-15 perc után a tetején keletkező szürkés habot lekanalazzuk róla.

2. Megborsozzuk, kis rést hagyva lefödjük, és kb. 1,5 órán át, pontosabban addig főzzük, míg minden alkotója megpuhul. Közben többször megkeverjük.

3. Amikor kész, a fűszercsokrot és a csülköt kivesszük belőle, a levest pedig merülőmixerrel pürésítjük. Igazából turmixolhatjuk is, de forrón ezt nem tanácsos! Egy kicsit hűlni hagyjuk a levest, azután annyit töltünk belőle a tartályba, hogy csak félig legyen. Rátesszük a fedelét, amire ráteszünk egy törölközőt, s a kezünkkel lefogjuk. Most jöhet a turmixolás, az így kapott krémlevest fazékba öntjük.

4. Olyan forróra melegítjük, amilyen forró tálalni akarjuk, de még előtte utánasózzuk, borsozzuk. Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal, de aki szereti, a kicsontozott és lebőrözött puha csülökhúst is belekockázhatja. Végül a tetejét apróra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával megszórjuk.

A leírásban szereplő Felesborsó-levese recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Felesborsó-levese recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7073 2013. 08. 09. 09:27 Válasz

    Nagyon szívesen Marcsi.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #7070 2013. 08. 09. 08:50 Válasz

    Nagyon szeretem a feles borsó levest én is sokszor készítettem már.igaz, hogy még csülökkel nem csak simán főztem pirított zsemlekockákkal.Így viszont sokkal laktatóbb.Köszönöm szépen a receptet Marcsi

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Felesborsó-levese recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7073 2013. 08. 09. 09:27 Válasz

    Nagyon szívesen Marcsi.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #7070 2013. 08. 09. 08:50 Válasz

    Nagyon szeretem a feles borsó levest én is sokszor készítettem már.igaz, hogy még csülökkel nem csak simán főztem pirított zsemlekockákkal.Így viszont sokkal laktatóbb.Köszönöm szépen a receptet Marcsi

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.