Cukorborsó-krémleves

Elkészítés módja
1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd fölaprítjuk. Az olajat ráöntjük, és 3 percig pároljuk.
2. A répát megtisztítjuk, földaraboljuk, és a fagyos borsóval együtt a hagymás alaphoz adjuk. Turmixgépben aprítjuk-pürésítjük.
3. A vízzel fölöntjük, sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a zöldségkrémet is és összefőzzük. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, és a szerecsendióval fűszerezzük, krémesítjük, és készen is van. Tálaláskor pirított zsemlekockát is szórhatunk a tetejére.
Cukorborsó-krémleves recepthez fűződő történet, jótanács
A levesalap fűszerkrém készítése roppant egyszerű. 70 dekányi vegyes zöldséget — petrezselyemgyökeret és zöldjét, zellergumót és zöldjét, sárgarépát, káposztát, lestyánlevelet és korianderzöldet —7 dekányi sóval apróra darálunk. Jól zárható kis dobozkában, hűtőszekrényben tárolhatjuk kb.2 hétig.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.