Savanyú leves húsgombócokkal

Elkészítés módja
1. A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a hússal, a présen áttört fokhagymával és a tojással összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával fűszerezzük.
2. Kb. 2,5 liter vizet az ételízesítővel fölforralunk. A húsos masszából kis gombócokat formálunk, és a vízben, kis lángon 15-20 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük.
3. Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, félrehúzva a paprikát belekeverjük. Amikor teljesen kihűlt, a tejföllel simára keverjük. A gombócok forró főzőlevéből 2-3 merőkanálnyit rámerünk, majd a többi forró levet ezzel sűrítjük. Kevergetve fölforraljuk. A babérlevéllel, a káposztalével, a tormával, a majoránnával és a mustárral ízesítjük, megsózzuk.
4. Végül a húsgombócokat belerakjuk, pár percig főzzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.