Savanyú leves húsgombócokkal

Savanyú leves  húsgombócokkal recept
Hozzávalók
a gombóchoz:
•  1 marék rizs
•  60 dkg darált sertéshús
•  1 fej fokhagyma
•  2 tojás
•  1 kiskanál só
•  őrölt fekete bors
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 evőkanál ételízesítő por
a leveshez:
•  6 evőkanál olaj
•  2 evőkanál finomliszt
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 babérlevél
•  1.5 dl savanyúkáposzta-lé
•  8 dkg ecetes torma
•  fél evőkanál majoránna
•  1 evőkanál mustár
• 
•  2 dl tejföl

Elkészítés módja

1. A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a hússal, a présen áttört fokhagymával és a tojással összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával fűszerezzük.

2. Kb. 2,5 liter vizet az ételízesítővel fölforralunk. A húsos masszából kis gombócokat formálunk, és a vízben, kis lángon 15-20 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük.

3. Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, félrehúzva a paprikát belekeverjük. Amikor teljesen kihűlt, a tejföllel simára keverjük. A gombócok forró főzőlevéből 2-3 merőkanálnyit rámerünk, majd a többi forró levet ezzel sűrítjük. Kevergetve fölforraljuk. A babérlevéllel, a káposztalével, a tormával, a majoránnával és a mustárral ízesítjük, megsózzuk.

4. Végül a húsgombócokat belerakjuk, pár percig főzzük.

A leírásban szereplő Savanyú leves húsgombócokkal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, húsgombóc leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.