Fácánleves Újházy módra

Fácánleves Újházy módra recept
Hozzávalók
•  1 konyhakész fagyasztott fácán
•  40 dkg sovány marhafartő
•  só vagy 1 húsleveskocka
•  1 kiskanál egész fekete bors
•  kis darabka gyömbér
•  1 kiskanál konzerv paradicsompüré
•  30 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen
•  1 közepes zellergumó
•  1 kis fej vöröshagyma
•  1 gerezd fokhagyma
•  10 dkg csiperkegomba
•  10 dkg fagyasztott zöldborsó
•  6 dkg finommetélt
•  1 csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A fölengedett fácánt és a marhahúst többször váltott langyos vízben megmossuk, nagy fazékba rakjuk. Annyi – kb. 2.5 liter – hideg vízzel öntjük le, hogy bőven ellepje. Nagy lángon felforraljuk, habját szűrőkanállal leszedjük, a főzővizet kb. 1 evőkanál sóval, a borssal, a meghámozott gyömbérrel, a paradicsompürével ízesítve addig főzzük, amíg a fácán félig meg nem puhul – ez kb. 45 perc.

2. A kétféle megtisztított répa, a zellergumó, az egészben hagyott hagyma meg a fokhagyma is a fazékba kerül, és az egészet jó puhára főzzük.

3. A megtisztított gombát fölszeleteljük, és a zöldborsóval együtt egy kevés levesben külön megpároljuk.

4. Tálalás előtt a levest leszűrjük. A fácánból a nagyobb csontokat kiszedjük, a húsát pedig csíkokra vágva tányérokba rakjuk. A főtt sárgarépát vékony csíkokra metéljük, és a külön sós vízben megfőzött, leszűrt finommetélttel, a puha gombával meg a zöldborsóval együtt a hús köré halmozzuk. A levest megforrósítjuk, és csak a tálalás pillanatában szedjük a tányérokba. Díszítésként fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. A levesben főtt marhahúst más étel készítéséhez használhatjuk el.

A leírásban szereplő Fácánleves Újházy módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, fácánleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.