Fácánleves Újházy módra

Elkészítés módja
1. A fölengedett fácánt és a marhahúst többször váltott langyos vízben megmossuk, nagy fazékba rakjuk. Annyi – kb. 2.5 liter – hideg vízzel öntjük le, hogy bőven ellepje. Nagy lángon felforraljuk, habját szűrőkanállal leszedjük, a főzővizet kb. 1 evőkanál sóval, a borssal, a meghámozott gyömbérrel, a paradicsompürével ízesítve addig főzzük, amíg a fácán félig meg nem puhul – ez kb. 45 perc.
2. A kétféle megtisztított répa, a zellergumó, az egészben hagyott hagyma meg a fokhagyma is a fazékba kerül, és az egészet jó puhára főzzük.
3. A megtisztított gombát fölszeleteljük, és a zöldborsóval együtt egy kevés levesben külön megpároljuk.
4. Tálalás előtt a levest leszűrjük. A fácánból a nagyobb csontokat kiszedjük, a húsát pedig csíkokra vágva tányérokba rakjuk. A főtt sárgarépát vékony csíkokra metéljük, és a külön sós vízben megfőzött, leszűrt finommetélttel, a puha gombával meg a zöldborsóval együtt a hús köré halmozzuk. A levest megforrósítjuk, és csak a tálalás pillanatában szedjük a tányérokba. Díszítésként fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. A levesben főtt marhahúst más étel készítéséhez használhatjuk el.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.