Fűszeres bakonyi betyárgulyás

Elkészítés módja
1. A szalonnát kis kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd a zsírt hozzáadva egy lábasban vagy bográcsban kisütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük, tálalásig félretesszük. Zsírjában a megtisztított, finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk.
2. Közben a húst kb. 2 centis kockákra vágjuk, a hagymára dobjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük és annyi vizet öntünk alá, mintha pörköltet főznénk, tehát úgy 2 decinyit. Megsózzuk, kezdjünk 1 kiskanálnyival, a borssal, a zsályalevéllel és a kakukkfűvel fűszerezzük. Lefödve, kis lángon (gyönge tűz fölött) kb. 50 perc alatt félpuhára pároljuk, közben elfövő levét folyamatosan pótljuk.
3. A levest ráöntjük, a babérlevelet belerakjuk, nagy lángon (erős tűz fölött) fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított fölszeletelt gombát, a lehéjazott fölkarikázott kolbászt és lefödve kb. 45 percig, pontosabban a hús puhulásáig főzzük.
4. A tejfölben a lisztet simára keverjük. Egy keveset a forró léből hozzámerünk, így öntjük a készülő leveshez. Pár percig kevergetve forraljuk, ha kell utánaízesítjük. Tálaláskor rászórjuk a pirított szalonnakockákat.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.